Italská omáčka Pomodoro je rychlý a velice oblíbený pokrm. 

Ingredience:

  • Kvalitní špagety, nebo jinou pastu
  • 500 g čerstvých rajčat
  • 4 stroužky česneku
  • Oregano (čerstvé, nebo sušené)
  • Sůl
  • Bazalka (čerstvé, nebo sušené)
  • Olivový olej 
  • 1 dcl Vývaru ( může být masový, nebo i zeleninový)
  • 1 hrst stouhaného parmazánu 

Příprava:

Na pánvi rozpálíme olej a vložíme celé stroužky česneku, bazalku a oregano, bylinky s česnekem lehce orestujte a přidejte pokrájená rajčata. Za občasného míchání rozvaříte rajčátka na pyré. Zalijeme vývarem, vyndáme česnek a promícháme. Dochutíme solí a podle potřeby můžete zahustit parmazánem. 

Podáváme hned se špagety a sypaným parmazánem. Omáčku můžete udělat také pikantní do oleje přidejte drcené chilli podle chuti.