Skvělá a zdravá přesnídávka, nebo pohoštění pro přátelé na večírku. Grilovaný kozí sýr si můžete připravit na klasickém grilu, nebo v troubě s grilem. 

Suroviny:

  • 2 bagety
  • 2 balení plísňového kulatého kozího sýru
  • 4 stroužky česneku
  • 2 lžíce čerstvých, nebo naložených brusinek
  • 2 lžíce másla 
  • čerstvý, nebo sušený tymián

Příprava: 

Rozpalte gril, bagetu nakrájejte na asi centimetr a půl tenké plátky, namažte lehce máslem, potřete rozdrceným česnekem a tymiánem a nechte zatím stranou. Sýr nakrájejte asi na centimetr tenké plátky a na pečícím papíru nechte zprudka asi 6 minut ogrilovat, přidejte do trouby nakrájené bagety a společně grilujte další 2 minuty, nebo do doby, než bude mí sýr požadovanou konzistenci. Nakonec opatrně položte sýr na bagetky a zapékejte ještě minutu. 

Ihned podáváme ozdobené brusinkami a tymiánem.